ChatGPT Enterprise: zablokowane czaty zostają w logach firmy
OpenAI wprowadził 20 października zablokowane czaty, także w planach Enterprise i Edu. Rozmowę otwiera się 4-cyfrowym PIN-em albo Face ID lub Touch ID. Czat znika z historii i wyszukiwania, ale nie jest usuwany: firmowe zasady retencji dalej obowiązują, a rozmowa zostaje w logach OpenAI Compliance Platform. 22 października doszły profile, które pracownik może pokazać współpracownikom.
Pracownik może uznać zablokowany czat za prywatny, a dla firmy nadal jest widoczny w logach. Warto dopisać to do zasad korzystania z ChatGPT, zanim ktoś wklei tam dane, których nie powinien.